divendres, 22 de maig del 2015

COMUNICAT RECUPERACIÓ DEL BLOC-SALT PAH-GIRONA-SALT 22-5-2015

COMUNICAT RECUPERACIÓ DEL BLOC-SALT
PAH-GIRONA-SALT
22-5-2015


(VERSIÓN EN CASTELLANO AL FINAL DEL DOCUMENTO)



Us comuniquem que l'ASSEMBLEA DE LA PAH-GIRONA-SALT hem recuperat el BLOC-SALT per a posar-lo a disposició de famílies i persones, moltes d'elles menors d'edat, en situació d'EMERGÈNCIA HABITACIONAL. Aquest és un pas important per a la lluita de la PAH-GIRONA-SALT i per la resta de moviments que comparteixen amb nosaltres la lluita pel DRET A L'HABITATGE i el DRET A UNA VIDA DIGNA. Els 15 pisos del BLOC-SALT ja estan plens de vida: a 14 dels habitatges hi viuen famílies i 1 és el pis d'ús comunitari, on hi hem ubicat els serveis compartits.



L'EMERGÈNCIA HABITACIONAL I VIVENCIAL QUE ES PATEIX A SALT:

Salt és una de les poblacions de Catalunya on es viu una Emergència Habitacional i Vivencial més greu. Centenars de famílies de Salt, amb un elevat índex de natalitat, tenen a tots els seus membres adults a l'atur i estan essent abandonades pel conjunt de les administracions. A Salt existeixen greus problemes d'alimentació, moltes persones i famílies no tenen aigua, llum i calefacció a casa, les ocupacions d'habitatges s'han multiplicat, les entitats bancàries segueixen desnonant sense que hi hagi una oposició ferma i efectiva per part de cap de les administracions i moltes famílies s'acumulen als anomenats 'pisos pastera'. L'Alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), segueix fent veure que fa, mentre en realitat abandona a la part de la població que més està patint l'estafa que li diuen crisi.

L'Emergència Habitacional que existeix a Salt ens ha portat a la PAH-GIRONA-SALT   a donar suport a les persones i famílies que han hagut d'ocupar habitatges de bancs, ubicats a diversos blocs de la població. Però la negativa a col·laborar per part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Salt de CiU i els problemes cada cop més greus de moltes famílies, la majoria amb menors a càrrec, han estat la causa de que tornem a fer un pas endavant més gran:


L'ASSEMBLEA DE LA PAH-GIRONA-SALT, amb la recuperació del BLOC-SALT, volem impulsar la resolució efectiva dels greus problemes d'habitatge, alimentació i cura de la infància que patim les persones que en formem part. Pensem que l'alliberament d'aquest bloc de 15 habitatges, que ja vam mantenir ocupat durant més de 9 mesos, és una de les poques formes d'aconseguir-ho i de tornar a fer un crit d'EMERGÈNCIA HABITACIONAL, de petició d'ajuda a TOTA LA SOCIETAT.


LA FRATERNITAT PER MANTENIR AQUESTA LLUITA:

Per respecte al procés electoral, durant el cap de setmana no durem a terme cap reunió pública política. Evidentment, agraïrem tota mostra de fraternitat, suport i solidaritat, que ens ajudarà a reforçar la defensa del BLOC-SALT. Us podeu informar de la situació i les activitats previstes a la recepció del mateix BLOC-SALT.


CONVOCATÒRIA D'ASSEMBLEA PÚBLICA:

Així mateix, convoquem una primera ASSEMBLEA PÚBLICA per informar a totes les persones i col·lectius sobre el procés que hem viscut i per organitzar la defensa de les famílies del BLOC-SALT:

Dilluns 25 de maig a les 19h. al BLOC-SALT 





EL BLOC-SALT: UN EDIFICI D'HABITATGES ON NO HI HABITAVA NINGÚ, NOMÉS SERVIA PER A ESPECULAR. ÉS AIXÒ EL QUE VOLEM LA SOCIETAT?

Recordem que ara el BLOC-SALT és propietat de la SAREB, una societat público-privada que té més del 45% de capital públic. Els bancs que han traspassat habitatges a la SAREB ho han fet perquè aquest és un sistema per a netejar els seus comptes i que les seves pèrdues siguin socialitzades, o sigui, que es transformen en deute públic.

Volem assenyalar que des que els Mossos d'Esquadra, obeint ordres del govern de la Generalitat en mans de CiU, van desallotjar a les famílies del BLOC-SALT, fa un any i cins mesos, l'edifici ha restat buit sense que s'utilitzi per a res.


LA LLUITA AL BLOC-SALT JA TÉ EL SUPORT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA:

Remarcar que el PARLAMENT DE CATALUNYA va aprovar el 5 de desembre de 2013 que el BLOC-SALT es destinés a LLOGUER SOCIAL. La moció va rebre el suport de ERC, PSC, ICV-EUiA i CiU. Cap partit polític va votar en contra, ja que PPC i Cs es van abstenir. Piulada al Twitter enviada des del Parlament Català:



ÉS L'HORA DEL SENTIT COMÚ! ÉS L'HORA DE LA JUSTÍCIA! ÉS L'HORA D'ASSEGURAR EL DRET A L'HABITATGE PER A FAMÍLIES QUE PATEIXEN POBRESA A CAUSA D'UN SISTEMA INJUST I CRIMINAL! ÉS L'HORA DE L'ACCIÓ!

A més, és molt greu que s'hagin gastat diners públics per a mantenir l'edifici buit, contractant vigilància de seguretat. Segons hem pogut saber, la despesa de diners en aquest concepte puja a més de 200.000 des del desembre de 2013 fins a data d'avui, a raó de 12.000€ mensuals de les despeses del personal de seguretat i del manteniment.

Un missatge molt clar a tothom que està lluitant:

NO ENS PODEM RENDIR!
SI ENS FAN CAURE, ENS HEM DE TORNAR A AIXECAR!

L'alliberament per segona vegada del BLOC-SALT, és un acte simbòlic molt important en favor del DRET A L'HABITATGE i en contra del model de l'especulació, que segueixen promovent els bancs i la SAREB.



La PAH-GIRONA-SALT tenim molt clar que els DRETS HUMANS i els DRETS SOCIALS es defensen i es conquereixen LLUITANT.

Ens agradaria que els exemples d'ocupacions de blocs i d'habitages buits, propietat de bancs, de la SAREB o de grans empreses especuladores, organitzats per moviments que lluitem pel DRET A L'HABITATGE, segueixin augmentant.


L'ESPERIT DE LA PAH ES BEN VIU AL BLOC-SALT:

Per la PAH-GIRONA-SALT la recuperació del BLOC-SALT és una flama que revifarà l'autèntic esperit de les PAHs: la solidaritat, l'ajuda mútua i la lluita pel Dret a l'Habitatge i pel Dret a una Vida Digna.

LA DEFENSA DEL BLOC-SALT ÉS LA LLUITA D'UN POBLE DIGNE, ALEGRE I COMBATIU!!



Com contactar amb la PAH-GIRONA-SALT


Portaveus de l'acció i els seus telèfons:

- Jose Ángel Gallegos, advocat...................................................693 804 405
- Ana Pozo, coordinació famílies....................................674 648 469


pahgirona@gmail.com   FB: PAH Girona Salt   Twitter: @PAHGironaSalt







VERSIÓN EN CASTELLANO




COMUNICADO RECUPERACIÓN DEL BLOQUE-SALT
PAH-GIRONA-SALT

22-5-2015




Os comunicamos que la ASAMBLEA DE LA PAH-GIRONA-SALT hemos recuperado el BLOQUE-SALT para ponerlo a disposición de familias y personas, muchas de ellas menores de edad, en situación de EMERGENCIA HABITACIONAL. Este es un paso importante para la lucha de la PAH-GIRONA-SALT y para el resto de movimientos que comparten con nosotros la lucha por el DERECHO A La VIVIENDA y el DERECHO A UNA VIDA DIGNA. Los 15 pisos del BLOQUE-SALT ya están llenos de vida: en 14 de las viviendas viven familias y 1 es el piso de uso comunitario, donde hemos ubicado los servicios compartidos.



LA EMERGENCIA HABITACIONAL Y VIVENCIAL QUE SE SUFRE EN SALT:


Salt es una de las poblaciones de Cataluña donde se vive una Emergencia Habitacional y Vivencial más grave. Centenares de familias de Salt, con un elevado índice de natalidad, tienen a todos sus miembros adultos al paro y están siendo abandonadas por el conjunto de las administraciones. En Salt existen graves problemas de alimentación, muchas personas y familias no tienen agua, luz y calefacción en casa, las ocupaciones de viviendas se han multiplicado, las entidades bancarias siguen desahuciando sin que haya una oposición firme y efectiva por parte de cabeza de las administraciones y muchas familias se acumulan en los llamados 'pisos patera'. El Alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), sigue haciendo ver que hace, mientras en realidad abandona a la parte de la población que más está sufriendo la estafa a la que llaman crisis.



La Emergencia Habitacional que existe a Salt nos ha llevado a la PAH-GIRONA-SALT a apoyar a las personas y familias que han tenido que ocupar viviendas de bancos, ubicados a varios bloques de la población. Pero la negativa a colaborar por parte del equipo de gobierno del Ayuntamiento de Salt, de CiU, y los problemas cada vez más graves de muchas familias, la mayoría con menores a cargo, han sido la causa de que volvamos a dar un paso adelante más grande:



La ASAMBLEA DE LA PAH-GIRONA-SALT, con la recuperación del BLOQUE-SALT, queremos impulsar la resolución efectiva de los graves problemas de vivienda, alimentación y cuidado de la infancia que sufrimos las personas que la formamos. Pensamos que la liberación de este bloque de 15 viviendas, que ya mantuvimos ocupado durante más de 9 meses, es una de las pocas formas de conseguirlo y de volver a realizar un grito de EMERGENCIA HABITACIONAL, de petición de ayuda a TODA LA SOCIEDAD.


LA FRATERNIDAD PARA MANTENER ESTA LUCHA: 

Por respeto al proceso electoral, durante el fin de semana no llevaremos a cabo ninguna reunión pública política. Evidentemente, agradeceremos toda muestra de fraternidad, apoyo y solidaridad, que nos ayudará a reforzar la defensa del BLOQUE-SALT. Os podéis informar de la situación y las actividades previstas en la recepción del mismo BLOQUE-SALT.


CONVOCATORIA DE ASAMBLEA PÚBLICA:

Así mismo, convocamos una primera ASAMBLEA PÚBLICA para informar a todas las personas y colectivos sobre el proceso que hemos vivido y para organizar la defensa de las familias del BLOQUE-SALT:

Lunes 25 de mayo a las 19h. al BLOQUE-SALT 





EL BLOQUE-SALT: UN EDIFICIO De VIVIENDAS DONDE NO VIVÍA NADIE, SÓLO SERVÍA PARA ESPECULAR. ES ESTO LO QUE QUEREMOS LA SOCIEDAD?

Recordamos que ahora el BLOQUE-SALT es propiedad de la SAREB, una sociedad público-privada que tiene más del 45% de capital público. Los bancos que han traspasado viviendas a la SAREB lo han hecho porque este es un sistema para limpiar sus cuentas y que sus pérdidas sean socializadas, o sea, que se transforman en deuda pública.

Queremos señalar que desde que los Mossos d'Esquadra, obedeciendo órdenes del gobierno de la Generalitat en manos de CiU, desalojaron a las familias del BLOQUE-SALT, hace un año y cinco meses, el edificio ha estado vacío sin que se utilice para nada.


LA LUCHA EN EL BLOQUE-SALT YA TIENE EL APOYO DEL PARLAMENTO DE CATALUÑA:

Remarcar que el PARLAMENTO DE CATALUÑA aprobó el 5 de diciembre de 2013 que el BLOQUE-SALT se destinara a ALQUILER SOCIAL. La moción recibió el apoyo de ERC, PSC, ICV-EUiA y CiU. Ningún partido político votó en contra, puesto que PPC y Cs se abstuvieron. Tuit en Twitter mandado desde el Parlamento Catalán:




ES LA HORA DEL SENTIDO COMÚN! ES La HORA DE LA JUSTICIA! ES LA HORA DE ASEGURAR EL DERECHO A LA VIVIENDA PARA FAMILIAS QUE SUFREN POBREZA DEBIDO A UN SISTEMA INJUSTO Y CRIMINAL! ES LA HORA DE LA ACCIÓN!



Además, es muy grave que se hayan gastado dinero público para mantener el edificio vacío, contratando vigilancia de seguridad. Según hemos podido saber, el gasto de dinero en este concepto sube hasta más de 200.000, desde diciembre de 2013 hasta la fecha de hoy, a razón de 12.000€ mensuales, de los gastos del personal de seguridad y del mantenimiento.



Un mensaje muy claro a todo el mundo que está luchando:


NO NOS PODEMOS RENDIR!
SI NOS HACEN CAER, NOS TENEMOS QUE VOLVER A LEVANTAR!

La liberación por segunda vez del BLOQUE-SALT, es un acto simbólico muy importante en favor del DERECHO A LA VIVIENDA y en contra del modelo de la especulación, que siguen promoviendo los bancos y la SAREB.





La PAH-GIRONA-SALT tenemos muy claro que los DERECHOS HUMANOS y los DERECHOS SOCIALES se defienden y se conquistan LUCHANDO.



Nos gustaría que los ejemplos de ocupaciones de bloques y de viviendas vacías, propiedad de bancos, de la SAREB o de grandes empresas especuladoras, organizados por movimientos que luchamos por el DERECHO A La VIVIENDA, sigan aumentando.




El ESPÍRITU DE LA PAH ESTÁ MUY VIVO EN EL BLOQUE-SALT:

Para la PAH-GIRONA-SALT la recuperación del BLOQUE-SALT es una llama que reavivará el auténtico espíritu de las PAHs: la solidaridad, la ayuda mutua y la lucha por el Derecho a la Vivienda y por el Derecho a una Vida Digna.


LA DEFENSA DEL BLOQUE-SALT ES LA LUCHA DE UN PUEBLO DIGNO, ALEGRE Y COMBATIVO!!


Como contactar con la PAH-GIRONA-SALT


Portavoces de la acción y sus teléfonos: 

- Jose Ángel Gallegos, abogado...................................................693 804 405 
- Ana Pozo, coordinación familias....................................674 648 469


pahgirona@gmail.com            FB: PAH Girona Salt           Twitter: @PAHGironaSalt






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada